Jak přidat hudbu do příběhu Instagramu

Vytvořeno 8 srpna, 2024
instagramová příběhová hudba

V dnešní digitální době se platformy sociálních médií staly nedílnou součástí našich životů. Zejména Instagram si získal obrovskou popularitu pro své vizuální schopnosti vyprávění příběhů. Jednou z nejpoutavějších funkcí na Instagramu je možnost přidávat hudbu do vašich příběhů. Ať už chcete vytvořit náladu, vyjádřit se nebo jednoduše pobavit své sledující, přidání hudby může posunout vaše příběhy na Instagramu na další úroveň. V tomto článku vás provedu procesem přidávání hudby do vašeho příběhu na Instagramu pomocí vestavěné hudební funkce a také tím, jak přidat vlastní hudbu pomocí aplikací třetích stran.

Proč přidat hudbu do svého příběhu na Instagramu?


Hudba má silný vliv na naše emoce a může zlepšit celkový zážitek z vašeho příběhu na Instagramu. Dokáže proměnit všední okamžik v nezapomenutelný a vytvořit spojení s vaším publikem. Přidáním hudby do svého příběhu na Instagramu můžete nastavit tón, vyvolat určité pocity a učinit svůj obsah poutavějším a zábavnějším. Ať už sdílíte zážitek z cestování, předvádíte nový produkt nebo jednoduše zachycujete každodenní okamžiky, hudba může dodat vašemu příběhu extra nádech kreativity a autenticity.

Jak přidat hudbu do příběhu Instagramu pomocí vestavěné hudební funkce

Instagram neuvěřitelně zjednodušil přidávání hudby do vašich příběhů pomocí vestavěné hudební funkce. Můžete to udělat takto:

  1. Otevřete na svém mobilním zařízení aplikaci Instagram a přejeďte prstem doprava pro přístup k fotoaparátu.
  2. Pořiďte fotku nebo video pro svůj příběh nebo si je vyberte z alba fotoaparátu.
  3. Klepněte na ikonu nálepky v horní části obrazovky.
  4. Z dostupných možností vyberte nálepku „Hudba“.
  5. Vyhledejte skladbu nebo procházejte různé kategorie a seznamy skladeb.
  6. Jakmile najdete požadovanou skladbu, můžete si ji prohlédnout klepnutím na ni.
  7. Upravte délku skladby přetažením posuvníku doleva nebo doprava.
  8. Přizpůsobte si vzhled hudební nálepky klepnutím na ni a výběrem různých stylů.
  9. Přesuňte a změňte velikost hudební nálepky na požadované místo ve vašem příběhu.
  10. Klepnutím na „Hotovo“ přidáte hudbu do svého příběhu na Instagramu.

Pomocí vestavěné hudební funkce můžete snadno najít oblíbené skladby, prozkoumat různé žánry a přidat do svého příběhu na Instagramu dotek personalizace.

Přidání vlastní hudby do příběhu Instagramu pomocí aplikací třetích stran

Pokud chcete do svého příběhu na Instagramu přidat vlastní hudbu, můžete využít aplikace třetích stran, které tuto funkci poskytují. Zde je několik oblíbených aplikací, které vám umožňují přidat vlastní hudbu do příběhu na Instagramu:

  1. Spotify: S více než miliony skladeb ve své knihovně je Spotify skvělou volbou pro přidávání vlastní hudby do vašeho příběhu na Instagramu. Jednoduše vytvořte seznam skladeb, které chcete použít, a uložte jej na Spotify. Poté otevřete aplikaci Instagram, přejeďte prstem doprava pro přístup k fotoaparátu a podle výše uvedených kroků přidejte hudební nálepku. Klepněte na možnost „Více“ a vyberte Spotify a vyberte si uložený seznam skladeb.
  2. SoundCloud: SoundCloud je další populární platforma pro objevování a sdílení hudby. Umožňuje vám nahrát vlastní skladby nebo prozkoumat rozsáhlou sbírku obsahu vytvářeného uživateli. Chcete-li do svého příběhu na Instagramu přidat vlastní hudbu ze SoundCloud, otevřete aplikaci SoundCloud, vyberte skladbu, kterou chcete sdílet, klepněte na ikonu sdílení a vyberte možnost „Instagram Stories“.
  3. InShot: InShot je všestranná aplikace pro úpravu videa, která nabízí řadu funkcí, včetně možnosti přidávat do videí hudbu. Můžete importovat svou vlastní hudbu z knihovny vašeho zařízení nebo si vybrat z kolekce aplikace. Jakmile upravíte své video v aplikaci InShot, můžete si jej uložit do složky fotoaparátu a poté jej nahrát do svého příběhu na Instagramu.

Toto je jen několik příkladů z mnoha dostupných aplikací třetích stran, které vám umožňují přidat vlastní hudbu do vašeho příběhu na Instagramu. Prozkoumejte různé možnosti a najděte tu, která vyhovuje vašim potřebám a preferencím.

Kroky k přidání vlastní hudby do příběhu Instagramu


Nyní, když jste obeznámeni s vestavěnou hudební funkcí a aplikacemi třetích stran, pojďme si projít kroky k přidání vlastní hudby do vašeho příběhu na Instagramu:

  1. Vyberte hudbu, kterou chcete přidat do svého příběhu na Instagramu, a ujistěte se, že je uložena ve vašem zařízení nebo v aplikaci, kterou používáte.
  2. Otevřete na svém mobilním zařízení aplikaci Instagram a přejeďte prstem doprava pro přístup k fotoaparátu.
  3. Pořiďte fotku nebo video pro svůj příběh nebo si je vyberte z alba fotoaparátu.
  4. Klepněte na ikonu nálepky v horní části obrazovky.
  5. Z dostupných možností vyberte nálepku „Hudba“.
  6. Namísto použití vestavěné hudební funkce klepněte na možnost „Moje hudba“ nebo „Vlastní“.
  7. Vyberte zdroj, ze kterého chcete přidat vlastní hudbu (např. Spotify, SoundCloud, InShot).
  8. Vyberte konkrétní skladbu nebo seznam skladeb, které chcete přidat do svého příběhu na Instagramu.
  9. Přizpůsobte si vzhled hudební nálepky klepnutím na ni a výběrem různých stylů.
  10. Přesuňte a změňte velikost hudební nálepky na požadované místo ve vašem příběhu.
  11. Klepnutím na „Hotovo“ přidáte do svého příběhu na Instagramu vlastní hudbu.
  12. Podle těchto kroků můžete přidat svou vlastní hudbu a předvést svůj osobní vkus a styl ve svých příbězích na Instagramu.

Tipy pro odstraňování problémů s přidáváním hudby do příběhu Instagramu


Někdy se můžete setkat s problémy nebo potížemi při přidávání hudby do vašeho příběhu na Instagramu. Zde je několik tipů pro odstraňování problémů, které vám pomohou překonat běžné problémy:

  • Aktualizujte svou aplikaci: Ujistěte se, že máte na svém zařízení nainstalovanou nejnovější verzi aplikace Instagram. Aktualizace často zahrnují opravy chyb a vylepšení, která mohou vyřešit jakékoli problémy s přidáváním hudby do vašich příběhů.
  • Zkontrolujte připojení k internetu: Stabilní připojení k internetu je nezbytné pro přístup k hudební knihovně a přidávání hudby do vašeho příběhu na Instagramu. Ujistěte se, že jste připojeni ke spolehlivé síti Wi-Fi nebo máte silné mobilní datové připojení.
  • Vymazání mezipaměti a dat: Pokud máte trvalé problémy s přidáváním hudby, může vám pomoci vymazání mezipaměti a dat aplikace Instagram. Přejděte do nastavení zařízení, najděte aplikaci Instagram a vymažte mezipaměť a data. Upozorňujeme, že se tím odhlásíte z aplikace, takže si nezapomeňte zapamatovat své přihlašovací údaje.
  • Restartujte zařízení: Někdy může jednoduchý restart vyřešit dočasné závady a obnovit funkčnost aplikace. Vypněte zařízení, počkejte několik sekund a poté jej znovu zapněte.
  • Kontaktujte podporu Instagramu: Pokud žádný z výše uvedených tipů pro odstraňování problémů nefunguje, můžete se obrátit na podporu Instagramu a požádat o další pomoc. Mohou být schopni poskytnout konkrétní řešení nebo vhled do problému, kterému čelíte.

Dodržováním těchto tipů pro odstraňování problémů si můžete zajistit hladký a bezproblémový zážitek při přidávání hudby do vašeho příběhu na Instagramu.

instagramová příběhová hudba 2

Kreativní způsoby využití hudby ve vašem příběhu na Instagramu


Nyní, když víte, jak přidat hudbu do svého příběhu na Instagramu, pojďme prozkoumat několik kreativních způsobů, jak tuto funkci využít na maximum a vylepšit své vyprávění:

  1. Soundtrack pro cestovatelská dobrodružství: Pokud sdílíte své zážitky z cest, přidání hudby může přenést vaše publikum do cíle a zesílit emoce zachycené na vašich fotografiích a videích. Vyberte si skladby, které odrážejí náladu a atmosféru místa, které navštěvujete.
  2. Zvýrazněte vlastnosti produktu: Pokud předvádíte produkt nebo službu, hudba vám může pomoci vytvořit kolem nich strhující a poutavý příběh. Použijte optimistické a energické písně ke zdůraznění funkcí a výhod produktu nebo si vyberte skladbu, která odpovídá identitě značky.
  3. Emocionální vyprávění: Hudba má moc vyvolat emoce a vytvořit hlubší spojení s vaším publikem. Použijte jej ke zvýšení emocionálního dopadu vašich příběhů, ať už sdílíte osobní anekdotu, srdečnou zprávu nebo motivační příběh.
  4. Momenty ze zákulisí: Hudba může k obsahu ze zákulisí přidat zábavný a hravý prvek. Vyberte si chytlavé melodie nebo optimistické skladby, které doprovázejí vaše videa ze zákulisí, a umožníte tak divákům nahlédnout do vašeho tvůrčího procesu nebo každodenní rutiny.
  5. Interaktivní zážitky: Experimentujte s interaktivními prvky ve svém příběhu na Instagramu pomocí hudby. Můžete například požádat své publikum, aby uhádlo skladbu hrající na pozadí, nebo vytvořit anketu, ve které je požádáno, aby si vybrali svou oblíbenou skladbu.

Kreativním začleněním hudby do příběhů na Instagramu můžete zaujmout své publikum, učinit svůj obsah zapamatovatelnějším a vyniknout z davu.

Právní úvahy při přidávání hudby do příběhu Instagramu


I když přidání hudby do vašeho příběhu na Instagramu může být skvělým způsobem, jak vylepšit váš obsah, je důležité si uvědomit právní aspekty a potenciální problémy s autorskými právy. Zde je několik klíčových bodů, které je třeba mít na paměti:

Porušení autorských práv: Používání hudby chráněné autorskými právy bez povolení může vést k porušení autorských práv. Je nezbytné respektovat práva umělců a tvůrců získáním nezbytných licencí nebo povolení před použitím jejich hudby ve vašich příbězích na Instagramu.

Hudba bez licenčních poplatků: Chcete-li se vyhnout problémům s autorskými právy, můžete používat hudbu bez licenčních poplatků, což je hudba, která je licencována pro konkrétní použití bez nutnosti individuálních povolení. Existuje několik platforem, které nabízejí širokou škálu bezplatné hudby, jako je Soundstripe, Epidemic Sound a Artlist.

Licenční smlouvy: Pokud chcete ve svých příbězích Instagramu používat oblíbené skladby, možná budete muset získat licenční smlouvy s příslušnými držiteli práv. To může zahrnovat kontaktování umělce nebo jeho nahrávací společnosti za účelem vyjednání podmínek používání jejich hudby.

Uvedení zdroje: Když používáte hudbu, která vyžaduje uvedení zdroje, ujistěte se, že ve svém příběhu na Instagramu správně uvedete interpreta nebo zdroj. Toho lze dosáhnout uvedením jména umělce, včetně odkazu na jeho webovou stránku nebo profil na sociálních sítích, nebo použitím správných značek a hashtagů.

Je důležité, abyste se poučili o zákonnosti používání hudby ve svých příbězích na Instagramu a zajistili, že dodržujete příslušné zákony a předpisy o autorských právech. Ignorování těchto úvah může mít právní důsledky a poškodit vaši online přítomnost.

Alternativy k přidávání hudby do příběhu Instagramu


Pokud přidání hudby do vašeho příběhu na Instagramu není proveditelné nebo vhodné pro váš obsah, existují alternativní způsoby, jak vylepšit vyprávění příběhu a zaujmout publikum. Zde je několik nápadů:

Zvukové efekty: Místo hudby můžete začlenit zvukové efekty, které dodají vašemu příběhu na Instagramu hloubku a atmosféru. Ať už se jedná o zvuk tříštících se vln, cvrlikání ptáků nebo otevírání dveří, zvukové efekty mohou pro vaše publikum vytvořit pohlcující zážitek.

Voiceover: Zvažte použití vlastního hlasu nebo hlasu vypravěče, abyste poskytli kontext a vyprávění svému příběhu na Instagramu. To může být zvláště účinné u výukových programů, videí ze zákulisí nebo obsahu vyprávění příběhů.

Titulky a text: Pomocí titulků a textových překryvů sdělte své sdělení a zapojte své publikum. Můžete experimentovat s různými fonty, barvami a animacemi, aby byl váš text vizuálně přitažlivý a upoutal pozornost.

Vizuální efekty: Prozkoumejte různé vizuální efekty a filtry dostupné na Instagramu, abyste zvýšili vizuální přitažlivost svých příběhů. Od bumerangů po superzoomy, existují různé možnosti, jak svému obsahu přidat nádech kreativity a jedinečnosti.

Pamatujte, že klíčem je experimentovat a nacházet alternativní způsoby, jak učinit vaše příběhy na Instagramu poutavé a zapamatovatelné, i když hudba není primárním cílem.

Závěr


Přidání hudby do vašeho příběhu na Instagramu může pozvednout vaše vyprávění a zapojit vaše publikum jedinečným způsobem. Ať už se rozhodnete použít vestavěnou hudební funkci nebo přidat svou vlastní hudbu prostřednictvím aplikací třetích stran, možnosti jsou nekonečné. Nezapomeňte vzít v úvahu právní aspekty a problémy s autorskými právy při používání hudby a prozkoumejte alternativní způsoby, jak vylepšit své příběhy na Instagramu, pokud hudba není vhodná pro váš obsah. Pomocí těchto tipů a technik můžete vytvářet strhující a nezapomenutelné příběhy Instagramu, které zanechají trvalý dojem na vaše sledující. Tak směle do toho, popusťte uzdu své kreativitě a nechejte hudbu jako soundtrack k vašemu příběhu na Instagramu!

Bohužel, hudební nálepka je primární metodou pro přidávání hudby do vašeho příběhu na Instagramu. I když existují alternativní aplikace a metody, nemusí nabízet stejnou bezproblémovou integraci jako vestavěná hudební funkce.

Dostupnost skladeb v hudební knihovně Instagramu se může lišit v závislosti na vaší poloze a licenčních smlouvách s hudebními vydavatelstvími. Pokud nemůžete najít konkrétní skladbu, nemusí být licencována pro použití ve vašem regionu.

Ano, hudbu můžete přidat k fotkám i videím ve svém příběhu na Instagramu. Jednoduše postupujte podle výše uvedených kroků a přidejte do svého příběhu hudební nálepku.